Etter en pause på tre år er nå endelig landeveisløpet Solheim rundt tilbake igjen på programmet under Herøydagan. Det er Herøy IL som står som arrangør, og de håper selvsagt på stor deltakelse. I tillegg vil det også bli arrangert et barneløp for ungene i turløypa som ligger bak barnetrinnet til Herøy skole.

Starten for Solheim rundt og barneløpet er satt til klokka 10.30. Dette er gjort for at det ikke skal bli konflikt med de andre aktivitetene under Herøydagan. Uteaktivitetene begynner ikke før kl. 11, og det betyr at de minste kan få med seg barneløpet før de begynner med andre aktiviteter.

Oppfordrer ansatte til å delta
Fabrikksjef Gunnar Hamarsland på Mowi Herøy vil selv delta på Solheim Rundt, og vil også oppfordre sine ansatte om å delta på dette tradisjonsrike landeveisløpet. Han oppfordrer også andre bedrifter i Herøy til å stille med deltakere til løpet. Mowi er forøvrig en viktig sponsor for løpet og dekker det meste av utgifter.

Solheim rundt er et løp på ca 6,2 km mens barneløpet er på rundt 350 meter.

Leder i Herøy idrettslag, Renate Kaspersen, oppfordrer alle løpeinteresserte medlemmer i idrettslaget til å delta på Solheim rundt. De som ikke skal løpe oppfordres også til å møte opp for å heie deltakerne fram og skape en god ramme rundt løpet.

Det er usikkert hva som er rekorden på Solheim rundt, men vi vet at leder i friidrettsgruppa Frode Nilssen har en personlig rekord på imponerende 22 minutter og 10 sekunder på løpet. Han er selv borte under Herøydagan for å være sammen med sin datter og store løpertalent Ingrid Nilssen på et nasjonalt stevne. Av den grunn er det ikke friidrettsgruppa alene som står som arrangør for løpet i år.

Påmelding på nett og elektronisk tidtaking
For første blir det bli tatt i bruk elektronisk tidtakerutsyr og på påmelding på nett under Solheim rundt. Dette letter arbeidet for arrangørene og sørger samtidig for at alle som deltar får registrert helt korrekt tid når de passerer målstreken. Det er imidlertid viktig at alle som skal delta går inn på linken Solheim rundt (deltager.no) og melder seg på.

Påmeldingsavgift er kr. 100,- for alle over 15 år på Solheim rundt og gratis for barneløpet og de under 15 år som skal delta på Solheim rundt.

Alle unger på barneløpet får deltakermedaljer og det blir ellers premierering i de ulike klassene i Solheim rundt.

Arrangørene vil være i sving en time før løpet starter og det arbeides også med å få til felles oppvarming til hefitig musikk før løpet starter.

Trykk her for å melde deg på årets Solheim rundt.