«Rotsekk» Rotsekk.jpeg
Herøydagan starter torsdag 27. juni 2019 med teaterstykket «Rotsekk». Da kommer Ole Christian Gullvåg «heim» til Herøy med en selvironisk, humoristisk og nådeløst ærlig monolog. Den kritikerroste forestillingen handler om å gråte hver gang fotballaget du er supporter for spiller kamp, bli opplært i politikk og verdier av en fotballtrener på TV. Den handler også om å savne sin far, ikke for ferieturer eller koselige middager, men for samtalene om fotball.

Mange i Herøy kjenner godt til familien Gullvåg/Aasgaard og hans far Ole som var mangeårig lærer i kommunen. Hans mor Toril var også lærer, skoleleder og skolesjef i en lang periode.

Rotsekk er laget av av Ole Christian Gullvåg og Aslak Moe og produsert av Turnéteatret i Trøndelag. I vår skal det spilles både på Rikstratret og Trøndelag Teater.
Trykk her for komme inn på Facebook-sida til Rotsekk.

Svein Ove blir Herøydagskunstner
Tradisjonen tro blir det arrangert kulturkveld i Herøyhallen fredag kveld. Da vil mange av kommunens talent stå på scenen. Det vil også som vanlig deles ut diverse priser fra Herøy kommune og Herøydagskunstner blir presentert. Denne gangen er det Svein Ove Pettersen som har fått æren for dette oppdraget. De fleste kjenner nok Svein Ove best som en dyktig musiker, trubadur og sanger. Det mange ikke vet er at han også er flink til å tegne og male og under neste års Herøydager vil han ha stand i Herøyhallen og vise fram sine verker.

Barneforestilling med Dori Famous
Dori Famous barneshow.jpgLørdag blir barneforestilling på en egen utescene ved barnetrinnet til Herøy skole. Da er det gruppa Dori Famous som skal aktivere ungene med ei egen forestilling. Denne gjengen har også tidligere stått for dette med stor suksess.

Hovedforestilling med Bautastein, Hjertebank og «Det runde bord»
Etter at herøydagskomiteen i mange år har hentet inn nasjonale og internasjonale artister har vi denne gangen valgt å se litt mer i nærområdet og har derfor satt sammen ei forestilling med tre ulike grupper.

Bautastein.jpgGruppa Bautastein har tilhold i Brønnøysund-området og består av dyktige musiker som framføre sanger som er skrevet av gitarist Rune Brennvik der de hyller hverdagslivet med alvor og fest. Med nordnorske tekster tar vokalist Lin-Sofie Andersen med sin særegne stemme og fiolinist Vidar Tilrem og pakker det inn i en kraftpakke som tar dere igjennom hele følelsesspekteret.

Bautastein har en rekke singler ute, deriblant «Pust inn pust ut» som var A-listet i lengre tid i NrkP1 og som stadig høres på radio. Siste singel ute «Mor og far» ble valgt ut av Nordnorsk Opera og symfoniorkester og fikk 20 elementer strykere på låta. Bautastein er plateklare nå på nyåret 2019 og de gleder seg til å endelig ta landeveien fatt. Bandet består av: brødrene Rune Brennvik (gitar), Tommy Brennvik (gitar) og Tor-Even Brennvik (bass), Lin- Sofie Andersen (vokal), Vidar Tilrem (fiolin) og Harald Ferguson Rossetnes (trommer).
Hør Bautastein på Spotify.

Hjertebank.jpg

Hjertebank består av Svein Ove Pettersen, Jarl Åge Aaker, Hans Jakob Øksne, Andreas Vang Olsen og Vidar Mehus. De er drevne musikere som spiller coverlåter, kjører potpurri og skriver egne låter. De har også høstet utallige komplementer for sine varme tolkninger av den svenske folkekjære trubaduren Cornelis Vreeswijk. Med konserten «Polaren Cornelis» har de reist rundt over hele landet og høstet stor applaus. Liker du Vreeswijk, eller liker du god musikk er dette noe for deg! På Spotify finner dere en imponerende liveinnspilling med Polaren Cornelis fra Prelaten i Tromsø. 

Det runde bord.jpgSiste band under lørdagens forestilling blir gruppa «Det runde bord». Denne gjengen fungerte som oppvarmingsband til «Johnny Cash Roadshow» under siste Herøydager. Dette ble en suksess og nå vil de sammen med Bautastein og Hjertebank stå på scenen i Herøyhallen lørdag 29. juni 2019. Gruppa består av Kristin Markås Mellingen (vokal), Cecilie Skagen (vokal), Johnny Birger Hanssen (gitar), Bjørn Pedersen  (gitar/mandolin), Roger Nyland (gitar), Harald Storholm (trommer) og Svein Lundestad (bass). Med hele tre band i sving på lørdagskvelden satses det på at det skal svinge godt i Herøyhallen under forestillingen.

Ingrid og Remi Fagervik.jpgForedrag: Vi kjøpte en skole! BLAFRE-familien på Helgelands-eventyr
Søndag 30. juni blir det foredrag med gründerne Ingrid og Remi Fagervik. I 2018 fikk den nedlagte skolen på Seløy nye eiere, som er i full gang med å utvikle bygget og konseptet sammen med blant annet anerkjente Tying tegnestue arkitekter. Ingrid Erøy og Remi Fagervik har lang erfaring som gründere og har flyttet fra Oslo til øya med døtrene. I 2005 startet de BLAFRE fra kjøkkenbenken og nå selges de fargeglade produktene i hele Norge og i flere land. Ingrid ble i 2011 tildelt Startknappen som årets kvinnelige gründer og er også kåret til Årets nyskaper, hun har erfaring som innovasjonsredaktør og kommersiell direktør. Remi er inspirator på sin hals og en handlekraftig produktutvikler og selger. Sammen har de også etablert gründerskolen og er nå på nye eventyr på Helgelandskysten. I juni besøker de Herøydagene for å fortelle om status på prosjektet og inspirere til nyskapning og lokal utvikling.