Teater Folk er ei Vegabasert teatergruppe med regional teaterinstruktør Kari Renate Nilsen i spissen. Denne gruppa har også tidligere stått for barneforestillingen under Herøydagan, og erfaringen fra den gang var at de på en glimrende måte klarte å engasjere å involvere ungene på en meget god måte. I omtalen reklameres det med at dette er en musikkforestilling som passer for barn fra 4-100 år.

Det tas opp tema som fremmedfrykt, mot til å være annerledes og samhold på tross av forskjeller. Dette har de pakket inn på en humoristisk, følelsesladd og seriøs måte.

Forestillingen er sammensatt med elementer av sagn og historier fortalt med skyggeteater og dukketeater, hvor de både leker med humor og alvor, og det estetiske og visuelle. Til forestillingen er det komponert ny musikk.

Havfruene er redde for piratene og piratene er redde for havfruene. De er uvenner, fra gammelt av, men hvorfor er de egentlig uvenner?

Gratis
Herøydagan har et ønske om at aktiviteter for ungene skal være gratis og ved hjelp av gode sponsorer har vi også i år mulighet til dette. Årets barneforestilling blir derfor i likhet med hoppeslott og andre barneaktiviteter gratis.