Adam Douglas fant veien inn i de norske hjerter via tv-skjermen og «Stjernekamp» i 2017. Etter mange uker med imponerende vokalprestasjoner i ulike sjangere, gikk den ydmyke og rause artisten helt til topps i konkurransen. I 2018 stod han på scenen på Havnfestivalen i Sandnessjøen og gledet publikum med sin store stemme og sitt flotte gitarspill sammen med dyktige medmusikanter.

Men den «ukjente» vinneren av Stjernekamp, var langt fra uoppdaget blant de som er interessert i blues og soul. Det sies at han har spilt på enhver brun kneipe i det ganske land. Selv sier han at han har spilt «en del». Han underdriver. Han sier at han er «ganske interessert i gitar», mens de som har hørt ham spille vil påstå at han er blant de beste i landet. Adam Douglas er en uamerikansk nordmann.

Han er oppvokst i Oklahoma, bodd i Chicago og Minneapolis. Han nærmest ramlet inn på en scene da han var åtte år og har siden ikke sett seg tilbake. Adam Douglas er en spellemann i ordets rette forstand. Musikken hans handler om å spille for folk. Om øyeblikkene som skjer på scenen, og om øyeblikkene som skjer i møtet med publikum.

- Jeg øver mist mulig, fordi jeg vil oppleve energien i øyeblikket. Jeg har alltid likt å være den dårligste i rommet. Det beste jeg vet er å være omgitt av folk som er bedre enn meg, så jeg prøver alltid å plukke de beste musikerne jeg kan og henge meg på dem, sier han.

Etter å ha levd for musikken i mange år, var det først høsten 2017 at Adam Douglas skulle ta steget ut av undergrunnen og inn i de tusen hjem, gjennom «Stjernekamp». En faktor som skilte Adam fra tidligere vinnere var at han sang sin egen låt i finalen. Han vant ikke gjennom å tolke andre sjangere, men ved å være seg selv.

- Det var det folk likte. Jeg er veldig ærlig. Alltid. Jeg prøver ikke å være noen andre enn meg. Jeg er bare Adam Douglas, kanskje med en ny hatt iblant.

Siden den gang har Adam hatt det travelt. Han har spilt flere titalls konserter over hele landet, og i juli 2018 spilte han for over 10.000 festivaldeltakere på Kongsberg Jazzfestival, da han varmet opp for verdensstjernen Sting. Samme året fikk også som tidligere nevnt mange oppleve Adam på Havnafestivalen i Sandnessjøen.

Adam har også brukt tiden etter Stjernekamp på å skrive, lage og spille inn ny musikk. Arbeidet resulterte i albumet «The Beauty and the Brawn», som kom ut i september 2018. Albumet ble laget analogt og ble produsert av legenden Geir Sundstøl. Resultatet viste seg å bli like ærlig og ekte som Adam selv.

- Jeg er svært fornøyd med helheten. Plata er langt fra perfekt, og det er det jeg elsker med den. Albumet er veldig «Adam», avslører han.

Adam er for tiden ute på sin kritikerroste juleturne «An American Holiday with Adam Douglas». Etter et hektisk turneliv planlegger Adam å ta det roligere i 2020, men lørdag 27. juni står han altså på scenen i Herøyhallen under Herøydagan. Han vil da opptre som en trio sammen med dyktige medmusikanter.

Foto: Torgrim Havari

Her er en filmsnutt på Youtube med Adam Douglas.